Lean Six Sigma Black Belt training

Lean Six Sigma Black Belt training

De Lean Six Sigma Black Belt training bestaat uit 10 cursusdagen. Je leert om processen te optimaliseren met Lean en te monitoren met Six Sigma. Met onze opleiding wordt statistiek gemakkelijk, omdat je het direct toepast. Zo maken we de stof voor iedereen begrijpelijk en behapbaar. De belangrijkste voordelen van deze opleiding:

  • Ervaren docenten uit de praktijk;
  • Activerende lesvormen zodat je leert door te ervaren;
  • Je wordt in 10 cursusdagen opgeleid tot een Black Belt in Lean en Six Sigma;
  • Veel interactie en persoonlijke aandacht door kleinschalige opleiding (max. 8 deelnemers);
  • Een Black Belt kan je al worden voor € 4350,- (ex. BTW)!

Schrijf je nu in of lees verder voor meer informatie.

Six Sigma vs Lean

Je hoeft niet te kiezen tussen Six Sigma en Lean. Deze methodes vullen elkaar uitstekend aan. Het is wel belangrijk dat een proces Lean is voordat je Six Sigma toepast. Hoe zit dat?

Met Lean optimaliseer je een proces. Alle verspillingen worden uit het proces gehaald zodat je een efficiënt proces overhoudt. Als je deze stap overslaat, is de data van het proces niet zoveel waard. Je kan dan proberen om Six Sigma toe te passen, maar het zal je niet veel opleveren. Als je weet dat het proces geoptimaliseerd is, kan je aan de slag met Six Sigma. Je kijkt dan naar de variatie in het proces waarbij uitschieters staan voor productiefouten. Met hulp van data sporen we de grondoorzaken van deze fouten op en halen we deze weg.

Je begrijpt nu dat Lean een voorwaarde is om met Six Sigma aan de slag te gaan. Daarom leer je tijdens onze Lean Six Sigma Black Belt training ook eerst de Lean technieken en daarna pas Six Sigma. Het is zeker aan te raden om Six Sigma te leren, want het stelt je in staat om het proces nóg verder te verbeteren.

Six Sigma vs Lean

Inhoud van de Lean Six Sigma Black Belt training

Je leert over de geschiedenis van Lean en Six Sigma en alle technieken die je nodig hebt. Na de opleiding ben je in staat om complexe processen aan te pakken met hulp van Lean en Six Sigma. De Black Belt opereert op strategisch niveau en is in staat om te zien hoe verschillende afdelingen en processen op elkaar ingrijpen.

We gaan praktisch met de stof aan de slag zodat je de stof direct kunt toepassen. Ook is het belangrijk dat je ervaart hoe het is om als medewerker een proces te verbeteren. Dit leer je tijdens onze simulaties. De simulaties zorgen er voor dat de trainingen leuk zijn en dat de stof tot leven komt. Na de opleiding ben jij in staat om een cultuur van continu verbeteren neer te zetten en Green Belts te begeleiden. Bovendien kan je de stof direct toepassen in de praktijk bij jouw organisatie.

Praktische informatie en inschrijven

De opleiding bestaat uit 10 cursusdagen. Er is elke week één cursusdag dus je bent na 10 weken klaar met de opleiding. Daarna krijg je tijd om je voor te bereiden op het officiële examen. Als je slaagt voor het examen ontvang je een internationaal erkend certificaat.

Je kan al een Black Belt worden voor € 4350,- (ex. BTW). Dit bedrag is inclusief 10 cursusdagen, catering, een boek met cursusmateriaal en een voucher voor het examen. Mocht je niet slagen voor het examen dan kan je één keer kosteloos het herexamen maken.

Bekijk de eerstvolgende startdatum in onze trainingskalender.

Schrijf je in voor de opleiding!

Black Belt